Evenimentul zilei vă recomandă un „Top 3” al celor mai bune cârciumi româneşti din Bucureşti. Nu rataţi „Zahanaua Zexe”, „Lacrimi şi Sfi nţi” şi „Vatra Neamului”. Una mai bună ca alta!
Mușchiulețul de berbecuț marinat două zile, la baiț cu rețetă secretă, cu legume la grătar și un pahar de vin roșu, e mai apetisant dacă-l mănânci cu tacâmuri de argint! Valabil și pentru sărmăluțele de gâscă, în foi de viță
Sursa: ADRIAN SCUTARIU
Mai că-ți vine să emigrezi în republica Moldova când te uiți cum știu basarabenii să „împacheteze” un polonic de legume într-un biet pește! Iar aterizarea într-un cuib de prepeliță poate fi o experiență gustoasă!
Sursa: MARIAN ILIE
Maiul e luna scrumbiei albastre de Dunăre. Poetul spune că merge cu un Pelin de mai, din vinul care-i poartă numele! Iar borșul cu trei feluri de pește e un preambul inspirat!
Sursa: RĂZVAN PETRESCU
În şase luni, am „vegheat” prin 65 de cârciumi din Capitală, din care zece cu specific românesc. Am gustat mâncăruri din fiecare regiune a ţării şi am degustat băuturi din toate provinciile. După un astfel de „efort” am ajuns şi la momentul în care facem primele recomandări pentru pofticioşi şi gurmanzi. Cele mai bune trei „româneşti” nu pot fi departajate! La Zexe mănânci cum mâncau aristocraţii la oraş, iar la crâşma lui Dinescu, Lacrimi şi Sfinţi, cum se ospătau boierii la conacul de la ţară. „New entry” în play-list-ul nostru, Vatra Neamului este localul unde găseşti bucate cum numai moldovenii dintre Prut şi Nistru mai ştiu să gătească!
Zexe - boieria la ea acasă!
O pălincă de prune de Câmârzana, din Satu Mare, la 50 de grade şi 18 lei ţoiul, a fost debutul unui prânz pantagruelic. Un file de păstrăv afumat chiar de ei cu peştişori de ceapă roşie frecaţi cu sare şi ulei de măsline, cu pâine prăjită, a mai cerut o cinzeacă înainte de două perechi de chifteluţe