Pentru cei mai bogați oameni din lume, curiozitățile de mai jos pot însemna un simplu prânz sau o cină oarecare.Totuși, aceste specialități sunt extrem de rare, foarte scumpe, iar unele dintre ele și complicat de gătit. Iată cât costă o porție din cele mai scumpe mâncăruri din lume:
Trufa albă
Această ciupercă creşte până la 12 centimetri în diametru şi poate atinge chiar și 500 de grame în greutate, iar prețul este unul exorbitant. Un kilogram de trufe albe poate depăși cu ușurință 4000 de dolari.
Pepeni galbeni Yubari
Acest tip de pepene are un gust iute și este obținut în urma unor mutații. Hibrizii sunt crescuti doar in serele din Yubari, in insula Hokkaido, din Japonia. Prețul unui desert care are la baza acest fruct poate varia între 50 si 100 de dolari.
Homarul albastru
Deși nu se cunoaște exact care este prețul unui astfel de homar gătit, acest tip de crustaceu se găsește o dată la doua milioane de exemplare. Culoarea albastră a homarului se datoareaza unei mutatii genetice care se traduce prin excesul de proteine.
Cea mai scumpa șuncă - Albarragena Jamon Iberico De Bellota
450 de grame din acest tip de sunca 450 costa 180 de dolari. Șunca este produsă din carne de porc, iar animalele sunt hrănite numai cu ghinde și rădăcini și este vândută de The Food Hall din Sefridges, Londra.
Pentru cei mai bogați oameni din lume, curiozitățile de mai jos pot însemna un simplu prânz sau o cină oarecare.Totuși, aceste specialități sunt extrem de rare, foarte scumpe, iar unele dintre ele și complicat de gătit. Iată cât costă o porție din cele mai scumpe mâncăruri din lume:
Trufa albă
Această ciupercă creşte până la 12 centimetri în diametru şi poate atinge chiar și 500 de grame în greutate,