Oamenii mananca prea multa mancare nesanatoasa, desi isi dau seama ca ea nu este benefica pentru ei. Cauza ar putea fi incapacitatea lor de a determina pericolul real ascuns de mancarea fast-food.
Cercetatorii americani au studiat oameni care au mancat o cantitate mare de hrana de tip fast-food. Problema a fost ca ei au subestimat continutul de calorii ascuns de acestea, afirma specialistii de la universitatea Harvard, scrie MSNBC.
Expertii au intervievat 3000 de adulti, vizitand sase lanturi de restaurante fast-food diferite din orasul Boston.
Ei i-au intrebat ce cantitate de mancare comandasera si cate calorii credeau ca au consumat. Estimarea facuta de clientii acestor restaurante de tip fast-food a fost mai mica decat numarul real de calorii consumate. Un numar chiar si mic de calorii consumate zilnic in plus fata de numarul normal se poate reflecta in acumularea de kilograme nedorite, spun expertii.
Specialistii au mers in unele lanturi fast-food mari pentru a obtine informatii relevante. Acestea au fost: McDonald's, Burger King, Wendy's, KFC, Dunkin' Donuts si Subway.
Ei nu au luat in calcul restaurantele in care se consuma pizza, deoarece le era greu sa determine cantitatea consumata de fiecare client in parte.
Chiar daca aceste fast-food-uri afiseaza numarul de calorii pentru fiecare fel de mancare, clientii nu tin seama de ele si le iau in calcul destul de rar, sustin cercetatorii americani.
Oamenii mananca prea multa mancare nesanatoasa, desi isi dau seama ca ea nu este benefica pentru ei. Cauza ar putea fi incapacitatea lor de a determina pericolul real ascuns de mancarea fast-food.
Cercetatorii americani au studiat oameni care au mancat o cantitate mare de hrana de tip fast-food. Problema a fost ca ei au subestimat continutul de calorii ascuns de acestea,