Macarons sunt deliciile franţuzeşti ale momentului şi pot fi întâlnite într-o multitudine de culori şi arome. Când savurezi macarons te bucur de un înveliş crocant, dar delicat, cu un interior îmbietor de pudră de migdale, ciocolată, fistic, esenţă de violetă sau cremă de unt. Macarons sunt deliciile franţuzeşti ale momentului şi pot fi întâlnite într-o multitudine de culori şi arome. Când savurezi macarons te bucur de un înveliş crocant, dar delicat, cu un interior îmbietor de pudră de migdale, ciocolată, fistic, esenţă de violetă sau cremă de unt.
Istoria spune că această prăjitură s-a născut în Italia, în 1533, când a fost pentru prima oară creată de către bucătarul Catherinei de Medici, pe vremea când aceasta era căsătorită cu Ducele d'Orleans, care în 1547 a devenit rege al Franţei. Termenul macaron are aceeşi însemnătate ca şi cuvântul macaroni, adică aluat fin, moale. Primele macarons erau simple prăjituri făcute din pudră de migdale, zahar şi albusuri de ou. În Franţa există şi azi foarte multe poveşti legate de istoria lor, cea mai cunoscută fiind aceea că nepoata Catherinei de Medici a fost salvată de la înfometare mâncând macarons. Abia în secolul 20, macarons au devenit această prăjitură cu două capacele, iar Pierre Desfontaines, nepotul lui Louis Ernest Laduree, a avut ideea să pună şi o cremă între cele două capace şi să le lipească. De atunci, macarons sunt cele mai bine vândute prăjituri din cofetăriile franceze, potrivit madamelucie.ro.
Ingrediente: 170 gr. de zahăr pudră, 160 gr. de migdale măcinate, 120 ml. albuş de la patru ouă separate în două cantităţi egale, 160 gr. de zahăr tos, jumătate linguriţă de colorant alimentar roşu (verde, galben etc).
Pentru umplutură: 120gr. de smântână pentru frişcă, 110 gr. de ciocolată neagră tocată mărunt, 25 gr. de unt fără sare, la temperatura camerei, 75 gr. gem de zmeură.
Mod de preparar