Specialitate gătită în stradă, în centrul municipiului Cluj-Napoca. La Festivalul Internaţional Culinar, care are loc în cadrul Zilelor Clujului, bucătarii clujeni au gătit astăzi un gulaş cu carne de viţel, care i-a făcut pe clujeni să se lingă pe degete.
Trei bucătari au făcut uz de toate secretele lor culinare și au preparat un ceaun uriaş de gulaş delicios.
"Este un gulaş cu carne de viţel şi cu legume, este unul mult mai uşor, mai light pentru consumatori. Legumele se călesc separat, carnea de viţel separat şi pe urmă se adaugă condimentele, boiaua iute, se adaugă şi vin şi chimen, care de fapt personalizează produsul", a declarat Gelu Vişan, bucătar.
"Azi ne-am pregătit dublu faţă de ieri, să sperăm că-i mulţumim pe toţi, ne-am străduit să arate bine, să fie bun şi aspectos în acelaşi timp. În primul rând trebuie să fie cantitate mare de legume, iar carnea să fie de bună calitate", a spus şi Ani Perde, bucătăreasă.
Nici nu s-a oprit bine din fiert gulaşul, că oamenii s-au şi aşezat la rând, să fie siguri că apucă să comande câte o porţie.
Pentru ziua de duminică, bucătarii s-au gândit să gătească pentru clujeni un alt fel delicios de mâncare: costiţe cu sos de caise şi curry.