I-aţi adresat, recent, o interpelare ministrului Justiţiei, pe tema „amânării nejustificate a unor procese, fapt care aduce prejudicii financiare, dar şi de imagine justiţiei române”. De unde această preocupare pentru Justiţie?
Da, este adevărat, i-am adresat ministrului această interpelare pentru că am văzut rezultatele Raportului MCV (raport care condiţionează intrarea noastră în Schengen) şi, în acelaşi timp, pentru că avem foarte multe cazuri care trenează de ani de zile în instanţele din România. Vezi cazurile Fenechiu, Voiculescu, transferurile din fotbal, cazul retrocedărilor. Constatăm că atunci când vine vorba de oameni politici, cu influenţă sau de oameni de afaceri cu influenţă procesele de judecată ajung să fie interminabile. Spre deosebire de oamenii simpli care, dacă fură un ou, în 24 de ore ajung la puşcărie. Aşa cum am spus şi în cuprinsul interpelării, de rezolvarea acestor dosare grele depinde şi imaginea celor în cauză, dar şi bugetul statului, în eventualitatea în care instanţele vor confirma vinovăţia acestora. Aşa cum spunea şi Victor Ponta, într-adevăr, cu valoarea tunului imobiliar rezultat în urma retrocedărilor ilegale, „România putea să susţină două războaie”.
V-a răspuns ministrul Robert Cazanciuc la interpelare?
Deocamdată nu am primit niciun răspuns dar, de regulă, la interpelările parlamentarilor miniştrii au abilitatea să răspundă. Nu văd de ce nu ar răspunde domnul ministru. Şi, aşa cum v-am obişnuit, activitatea mea parlamentară este transparentă şi voi informa presa, aşa cum fac de obicei.
Aţi atacat, în această interpelare, controversatul dosar al retrocedărilor, în care, susţineţi d-voastră, „este vorba despre un om politic influent, care prejudiciază patrimoniul oraşului pe care îl conduce şi pe cel al statului, ocupând funcţie publică”. De ce nu aţi nominalizat pe nimeni în interpe