Google Glass abia este în mâinile primilor oameni care testează ochelarii Google, dar unul dintre aceşti dezvoltatori s-a gândit să-i bucure şi pe posesorii de smartphone-uri cu Android. Astfel am ajuns în posesia aplicaţiilor care mută Google Glass pe un smartphone cu Android. Cum este să „discuţi“ direct cu dispozitivul? Interesant, chiar dacă nu toate funcţionalităţile sunt disponibile.
Google Glass este sau nu cel mai bun dispozitiv pe care Google îl va livra, dar cu siguranţă este unul care trezeşte curiozitatea oamenilor. Unul dintre oamenii care au avut acces la Google Glass a scos câteva aplicaţii esenţiale din gadgetul Google şi le-a publicat pe Internet pentru a fi instalate pe terminale cu Android. Le-am testat şi noi, am trecut la Google Glass Home şi ne-am întors cu opinii.
Funcţii care pot fi utilizate
Am instalat cele trei aplicaţii necesare pentru a imita ecosistemul Google Glass pe un Samsung Galaxy S3 care rulează Android 4.2.2. Google Glass Home este un launcher care devine interfaţa principală. În centru afişază ora şi jos, la baza ecranului, textul: "ok glass". „OK Glass“ este comanda vocală pe care Google a instituit-o prin care activezi ochelarii inteligenţi.
Pe smartphone a funcţionat foarte bine, recepţionează foarte uşor sunetul şi poţi executa câteva dintre comenzile de bază. Spre exemplu, să cauţi ceva pe Google. Doar spui ok glass, apoi google [şi ceea ce vrei să cauţi]. Această funcţie este decentă, întoarce date din Wikipedia sau adrese.
Poţi face şi poze - spui: take a picture -, dar problema e că doar atât poţi, realizezi o fotografie. Nu poţi face nimic cu ea, nu o poţi distribui, ea este salvată în galerie şi gata. Mai jos este o poză realizată prin comandă vocală. Este în forma originală, neredimensionată (rezoluţie VGA). Înregistrarea de videoclipuri nu funcţionează, am încercat şi cu un restart, dar