Angela Merkel, îmbrăcată cu un sacou violet superb, ajunge pe Stadionul Wembley. Aici s-a jucat finala Ligii Campionilor, dintre Bayern şi Borussia. Îşi face loc printre VIP-uri. Într-o lume a bărbaţilor - cea a fotbalului - toţi se ridică în picioare să salute cancelarul Germaniei.
Merkel ii intinde mana, insa, lui Uli Hoeness. Este presedintele lui Bayern Munchen, cel care a revolutionat clubul bavarez. L-a transformat intr-o masinarie financiara care functioneaza ceas. Ca unul elvetian, ca si contul deschis aici de Uli Hoeness, acolo unde managerul bavarezilor ar fi "parcat" cateva milioane bune de euro.
Managerul lui Bayern Munchen a recunoscut acest lucru dupa returul semifinalei de Liga Campionilor, castigat de Bayern cu 3-0 pe terenul celor de la Barcelona.
Uli Hoenes. Este fiul unui macelar. A fost unul dintre marii fotbalisti ai Germaniei, punand umarul la cucerirea finalei Campionatului Mondial din 1974, si si-a pus amprenta pe istoria moderna a lui Bayern Munchen.
Acum are 61 de ani. Nu este un politician, dar in Germania este un reper. Un model. De exemplu, Hoenes era implicat in numeroase actiuni caritabile. A ajutat cu bani cluburi de fotbal, rivale lui Bayern Munchen, atunci cand erau la ananghie. Printre ele si Borussia Dortmund. Stia ca fara a avea competitie, Bayern ar fi fost un club mort.
Ii placea extraordinar de mult sa aiba aceasta imagine, de erudit, om de afaceri de succes, teoretician si filantrop. Era invitat in talk show-uri pentru a-si expune teoriile economice. "Stiu ca este ceva stupid, dar eu imi platesc toate taxele", spunea el, intr-un interviu acordat celor de la Bild, in 2005.
Povestea lui Uli Hoenes, care a inceput in anul 2000, este tipica pentru o anumita latura a capitalismului. Hoeness s-a imprietenit in acel an cu Robert Louis Dreyfus, seful lui Adidas, ca