• Comerciantii veniti din toate colturile tarii la Festivalul Romanesc de la Iasi au adus cu ei adevarate pericole pentru clienti • Foarte putine dintre normele de igiena sunt respectate de cei care comercializeaza produse alimentare • "Nu este prima data cand aceste festivaluri organizate la Iasi se transforma in adevarate festivaluri microbiene. Astfel, enterocolitele sunt la ordinea zilei, la fel gastritele si toxiinfectiile alimentare", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru
Tarabele cu mici, bere, porumb, dulciuri si alte gustari amplasate pentru Festivalul Romanesc de la Iasi pot fi catalogate cu usurinta drept adevarate bombe microbiene. Comerciantii veniti din diferite colturi ale tarii si care si-au amplasat gratarele pe Strada Sarmisegetusa, au scapat complet din vedere normele minime de igiena. Astfel, iesenii pofticiosi care doresc sa guste din preparatele oferite spre vanzare risca sa ajunga pe patul de spital, cu grave afectiuni. Cele mai periculoase dintre produsele comercializate de mainile murdare ale comerciantilor sunt micii, carnea, pestele, porumbul fiert. Foarte putini dintre cei care iau contact direct cu acestea mai au si grija manusilor, preferand sa le atinga direct, fara nicio protectie. Nici dulciurile nu sunt ocolite de pericole. O gama variata de prajituri, placinte cu branza, clatite, gogosi, fursecuri sunt lasate neacoperite in bataia soarelui si a vantului. Nici comerciantii care vand vata de zahar nu si-au luat nicio masura de precautie. Acestia au mana goala bagata pana la cot in aparatul de facut vata de zahar, care apoi este oferita iesenilor. "Nu este prima data cand aceste festivaluri organizate la Iasi se transforma in adevarate festivaluri microbiene. Astfel, enterocolitele sunt la ordinea zilei, la fel gastritele si toxiinfectiile alimentare. In lipsa unor norme clare de igiena, se poate ajunge pana la hepatita, aceast