Google va continua să indexeze site-urile extremiste, a anunţat unul dintre şefii companiei, Erik Schmidt. El a menţionat că acest lucru ajută poliţia să urmărească activitatea răufăcătorilor.
Schmidt a participat la festivalul literal Hay din Marea Britanie şi a fost întrebat de ce Google indexează site-urile islamiştilor şi cele care susţin terorismul. Cel care l-a întrebat, chiar i-a spus că ar trebui ca Google să nu mai ofere aceste rezultate în motorul de căutare. De asemenea, politicianul laburist Paul Flynn a rugat Google să nu mai listeze astfel de site-uri, cum ar fi cel al organizaţiei islamiste Al Shabaab.
"Nu putem identifica noi răul şi să-l dăm jos. Am luat decizia ca informaţia să fie legală, chiar dacă este îngrozitoare şi va fi indexată", a declarat Erik Schmidt. De asemenea, el a argumentat că extremiştii pot fi detectaţi cu ajutorul activităţii lor online.
"Extremiştii nu sunt destul de inteligenţi încât să nu fie descoperiţi. Lasă în urmă o amprentă digitală pe care poliţia o poate urmări", a declarat Erik Schmidt.
Preşedintele executiv al Google a vorbit şi despre scandalul evaziunii Google în Marea Britanie. Gigantul online a fost acuzat că îşi redirecţionează tranzacţiile în Irlanda, unde plăteşte taxe mai mic, pentru a evita procentele mai mari din Marea Britanie. Schmidt a declarat, citat de "The Guardian", că "sunt surprins de această problemă. Regimul internaţional al taxelor există de ceva vreme. Nici un specialist în IT cu puţină raţiune nu ar fi făcut un asemenea sistem". El a mai spus că în astfel de cazuri, guvernele ar trebui să facă ceva, nu companiile. "Înţelegem plângerea, dar nu o putem rezolva. Guvernul britanic trebuie să facă asta", a declarat Schmidt.
Întrebat dacă Google a început să se comporte ca o ţară, deoarece în multe privinţe este o firmă destul de puternică pentru a face acest lucru, Schm