Ingredient:6 albusuri, 2 linguri nuca macinata, 6 linguri zahar, 4 linguri faina,1 lingurita praf de copt,1 zahar vanilat pentru BLAT. Pentru CREMA: 6 galbenusuri, 3 linguri zahar, 3 linguri amidon, 400 ml lapte, 100 g frisca batuta, esenta de vanilie. Pentru DECOR 50 g ciocolata amaruie Mod de preparare:
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Incorporam usor faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul se rumeneste usor si devine ferm la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam apoi laptele amestecand usor. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita. In budinca racita incorporam frisca batuta, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Decor:
Punem crema peste blatul racit, nivelam si acoperim toata suprafata prajiturii cu ciocolata rasa. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.
dulciuri fel de fel
Ingredient:6 albusuri, 2 linguri nuca macinata, 6 linguri zahar, 4 linguri faina,1 lingurita praf de copt,1 zahar vanilat pentru BLAT. Pentru CREMA: 6 galbenusuri, 3 linguri zahar, 3 linguri amidon, 400 ml lapte, 100 g frisca batuta, esenta de vanilie. Pentru DECOR 50 g ciocolata amaruie Mod de preparare:
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se m