Protestatarii s-au strâns în zeci de oraşe, sâmbătă, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de compania de produse modificate genetice Monsanto.
Organizatorii susţin că manifestaţiile s-au desfăşurat în 52 de ţări şi 436 de oraşe, inclusiv în Los Angeles, unde protestatarii afişau bannere pe care se puteau citi mesaje precum: „Real Food 4 Real People“ sau „Label GMO, It’s Our Right to Know“ („Etichetaţi alimentele modificate genetic, e dreptul nostru să le ştim“).
În Statele Unite, unde mişcarea a căpătat amploare, cele mai multe alimente sunt modificate genetic, informează site-ul „The Huffington Post“.
Criticii arată că organismele modificate genetic au un impact devastator asupra omului, se află la originea mai multor tipuri de boli şi afectează inclusiv mediul înconjurător.
Utilizarea organismelor modificate genetic reprezintă o sursă de nemulţumire în rândul populaţiei, care cere etichetarea acestora, deşi alţi oameni de ştiinţă susţin că nu există motive de îngrijorare.
Mişcarea a debutat acum câteva luni, când fondatoarea şi organizatoarea acesteia, Tami Canal, a creat o pagină de Facebook, pe 28 de februarie, făcând apel la mobilizare din partea cetăţenilor.
„Dacă mi s-ar fi alăturat măcar 3.000 de oameni, aş fi considerat asta o reuşită“, a declarat ea sâmbătă. În schimb, Tami a subliniat că un număr „incredibil de oameni“ au fost receptivi şi au participat la marş.
„Vom continua până ce Monsanto îndeplineşte cererile consumatorilor. Ne otrăvesc copiii, planeta“, a declarat ea. „Dacă nu luăm atitudine, cine o va face?“.
În Statele Unite, nu este obligatoriu ca alimentele modificate genetic să fie etichetate, dar alte companii au intensificat presiunile pentru ca organismele modificate să fie identificate de către consumator.
Senatul american, pe de altă parte, a respins săptămâna aceasta adoptarea unei le