Primarul din Turburea se bazează pe „nişte prieteni olandezi” pentru ducerea la îndeplinire a proiectului care vizează înfiinţarea unui cămin de bătrâni în localitate. Clădirea în care va funcţiona centrul a aparţinut societăţii Petrom, pentru care autorităţile locale trebuie să achite peste 4 miliarde lei vechi. Bârcă spune că le va cere foştilor proprietari să-i permită achitarea acestei sume în decursul a doi ani.
Ion Bârcă, primarul din Turburea, spune că vrea neapărat să ducă la îndeplinire proiectul de înfiinţare a centrului de bătrâni. Pentru dotarea şi modernizarea clădirii se bazează pe sprijinul unor olandezi, care în trecut au mai dotat unităţile şcolare din localitate. „Am şi o soluţie, pentru punerea pe picioare a centrului de bătrâni. Am nişte prieteni olandezi care sunt oameni de cuvânt. Poate mă ajută cu dotarea căminului, poate şi cu ceva bani. M-au mai ajutat cu dotarea grădiniţei de la Cocorova, atât ei, cât şi domnul Cosmin Popescu. M-au ajutat cu dotarea şcolilor din comuna Turburea, cu calculatoare, cu măsuţe la grădiniţe, cu tot felul de lucruri. La Poiana, dotarea grădiniţei cu calculatoare, jucării, covoraşe, perdele. Au spus că vor să mă ajute, îi aştept să vină, într-o lună vor ajunge în România şi vor veni şi la Turburea. Şi domnul Iriza şi domnul Greblă sunt de acord cu înfiinţarea centrului şi mă bazez şi pe dumnealor”, a spus Ion Bârcă, primarul din Turburea.
Rate pentru clădire timp de doi ani
Căminul de bătrâni ar urma să găzduiască 37 de persoane pentru care autorităţile locale spun că vor stabili un tarif minim. Clădirea a fost deja achiziţionată de la societatea Petrom. Autorităţile locale speră să poată achita contravaloarea ei în câţiva ani. „Clădirea ne costă 4,2 miliarde, în bani vechi, atât ne-a cerut Petrom. La insistenţele domnului senator Greblă, vom găsi o soluţie să ne relaxeze ratele, să plătim anul