Cine-ar fi crezut că banalele condimente pe care le foloseşti la prepararea mâncărurilor preferate îţi pot alina chiar şi cele mai supărătoare suferinţe? Ei bine, chiar aşa e! Testează leacurile de mai jos şi te vei convinge de rezultate.
Curcuma, antiinflamator natural
Ingredient de bază din bucătăria indiană, curcuma dă un gust aparte sosurilor curry şi poate fi considerată un adevărat panaceu. Cunoscută şi sub numele de turmeric, plantă este utilă nu doar pentru întrebuinţările ei gastronomice, ci şi pentru calităţile antioxidante şi antiinflamatoare deosebite.
Curcuma conţine curcumina, o „luptătoare“ împotriva enzimelor care cauzează durerea şi umflăturile. Simpla presărare a pudrei de curcuma pe răni grăbeşte vindecarea.
De asemenea, acest condiment ajută la diminuarea colesterolului „rău“ şi reprezintă un adevărat purificator al sângelui, prin stimularea producerii de globule roşii. În acest sens, bea în fiecare zi câte un sfert de linguriţă cu pulbere de curcuma, condimentul ca atare, împreună cu un pahar cu apă.
Cuişoarele vin de hac durerilor de dinţi
Când te doare gingia şi ai un abces dentar sau când durerea de măsea îţi face noaptea albă, încearcă să reduci din simptomele supărătoare cu ajutorul banalelor cuişoare. Poţi să mesteci cuişoare de 3-4 ori pe zi şi să-ţi masezi dintele şi gingia cu un tampon înmuiat într-un amestec din 15 picături de ulei de susan şi o lingură cu ulei de măsline.
Ghimbirul combate bronşitele şi răcelile
Oricare gospodină pasionată de gătit ştie că ghimbirul nu trebuie să lipsească dintr-un meniu sănătos, de aceea nu uita să treci pe lista de cumpărături acest condiment. Uleiurile volatile, care îi dau gustul picant, şi gingerolul, principalul principiu activ pe care-l conţine, îi conferă ghimbirului proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare şi antioxidante, activează imunitatea şi î