Pentru a menţine unitatea sanitară fără arierate, fără să fie nevoie să se aplice măsuri ca tăierea tichetelor de masă sau reducerea sporurilor, medicii, asistenţii medicali şi infirmierii au fost convinşi să facă economii.
Medicamente folosite cu măsură, fără risipă la materialele sanitare sau materialele de curăţenie, dar şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor urmează să fie puse în practică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a se menţine unitatea fără arierate şi fără să fie nevoie să se reducă din fondurile destinate drepturilor de personal. Medicii au fost deja convocaţi, la mijlocul săptămânii trecute, în şedinţă de şefii sindicatului, la care a participat şi managerul Andrei Iordache, iar şefii secţiilor medicale au fost informaţi, în cadrul Colegiului Medical, că trebuie să adopte o serie de măsuri destinate scăderii cheltuielilor, pentru a nu se ajunge la tăierea tichetelor de masă sau reducerea la minimum a sporurilor legale, în condiţiile în care personalul este insuficient.
„Încă n-am renunţat de tot la ideea tăierii tichetelor de masă, însă aşteptăm să vedem, maxim o lună, până în iunie, dacă putem reduce suficient cheltuielile, pentru că facem săptămânal analize. Oricum, pentru acea măsură n-am solicitat acordul Consiliului Judeţean, dar, dacă lucrurile nu se îndreaptă, o vom face. Cu medicii am vorbit, au fost de acord să implementăm mai multe măsuri, mă voi întâlni şi cu asistenţii”, a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.
O altă măsură care se va aplica de la 1 iunie, de altfel o obligaţie legislativă, este eliberarea decontului de cheltuieli fiecărui pacient care se externează din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
„Eu zic că e un lucru bun, e foarte important ca pacientul să ştie în detaliu de ce servicii a beneficiat şi care e valoarea, eliminând astfel şi suspiciunile”, a mai