Astăzi vom face cunoştinţă cu profesoara de Limba Română Paula Miron. Este un cadru didactic tânăr, dar cu multă ambiţie şi dorinţă de a schimba în bine sistemul educaţional. Şi mai hotărâtă este să îşi câştige respectul şi dragostea elevilor, pe care nu vrea doar să îi înveţe carte, ci să le şi modeleze sufletele. A absolvit Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani. În clasele gimnaziale a fost sub îndrumarea profesoarei Janet Popoiu, care a fost prima profesoară ce i-a insuflat dragoste pentru profesia de cadru didactic, dar şi pentru disciplina Limba Română. Ulterior, la liceu, a avut ocazia să pătrundă tainele Limbii Române alături de profesoara Maria Lupu, care îi este un adevărat model. S-a titularizat în anul 2000 pe un post de învăţător la Şcoala din Bordeasca Nouă. Doi ani a petrecut în cadrul acestei unităţi de învăţământ, apoi prin restrângere de activitate a ajuns la Şcoala din Urecheşti, unde a ocupat funcţia de învăţător. Din 2006 este profesor de Limba şi Literatura Română la Şcoala din Urecheşti. Paula Miron este profesoara care îmbină elementele moderne cu cele clasice în activitatea de predare şi care aduce un suflu nou unităţii de învăţământ. Este căsătorită şi alături de familia sa şi copiii de la clasă, duce o viaţă simplă, dar împlinită atât din punct de vedere profesional cât şi personal.
Reporter: Din ce motiv aţi ales această profesie, cea de dascăl?
Paula Miron: Probabil m-au influenţat şi profesorii din gimnaziu, eu am făcut clasele V-VIII la Liceul „Unirea”, profil matematică – informatică, dar profesoara de limba română, doamna Janet Popoiu, m-a influenţat oarecum în alegerea acestei profesii.
Rep.: Ce este cel mai dificil în această profesie?
P.M.: Este dificil să lucrez cu oamenii în general, trebuie să modelăm caractere, să formez oameni şi atunci munca în sine este dificilă.
Rep.: Cu copii