Gulaşul picant din carne de porc, vită sau oaie, cu găluşte din mămăliguţă, garnisit cu ardeiaşi muraţi sub formă de clopoţei sau salată de varză a fost “regele”, la sfârşitul săptămânii trecute, la Uivar, judeţul Timiş.
Cel mai frumos bucătar – Uica Lae
În fiecare an, Familiile Kolping din judeţul Timiş – din localităţile Cenad, Uivar, Otelec, Dumbrăviţa, Liebling şi Sânandrei s-au reunit la Uivar, la tradiţionalul Festival al Gulaşului, să prezinte feluri variate de gulaş, care mai de care mai bune. Peste 100 de participanţi şi-au adus contribuţia şi au gătit după reţete numai de ei ştiute. Juriul format din profesionişti ai bucătăriei a ajuns la concluzia că, în acest an, a fost prezentată o mare varietate de gusturi, aşa cum nu a mai fost vreodată. Familia Kolping “Sf. Maria”, format din 7 membri, a adăugat la conţinut tăşcuţe din mămăliguţă, făcute pe loc de mâini pricepute, lângă ardeiaşi muraţi sub formă de clopoţei. Pentru strădanie, a primit premiul “Cel mai colorat gulaş”. Lieblingul, cu 16 membri, a îmbinat carnea de porc şi vită cu găluşte la care Uica Laie a pus fainoşag doar de el ştiut, dând un gust gulaşului, încât mesenii s-au lins pe degete. Pentru că Uica Lae a fost îmbrăcat special, juriul l-a premiat cu premiul “Cel mai frumos bucătar”.
Cel mai unguresc gulaş, la Otelec
Familia de Sânandrei (16 membri) a combinat ciolan şi cârnaţi, iar gulaşul a căpătat un gust special, garnisit cu salată de varză. Astfel, a primit premiul “Cea mai diversificată reţetă de gulaş”. Cenadul (6 membri) a îmbinat ciolan , urechi, carne de porc, obţinând premiul “Ceaunul muzical”. Familia Millenium (13 membri) a lucrat în echipă. A îmbunătăţit preparatul cu porc, încât a ieşit aşa de gustos, că invitaţii l-au mâncat imediat, iar bucătarii au fost premiaţi cu “Cea mai bună echipă”. Familia Kolping din Otelec (8 membri) a tras tare să iasă