Varianta digitală va putea fi folosită și ca portofoliu de lucrări personale sau caiet de notițe.
Elevii de clasa I vor avea manuale tipărite noi și manuale digitale, în format pilot, în anul școlar care începe în septembrie. Aceste manuale noi vor fi, pentru clasa I, la Comunicare în limba română, Comunicare în limba maternă și Matematică și explorarea mediului. Fiecare manual tipărit va avea câte două volume, iar manualele digitale vor avea jocuri și activități multimedia și vor trebui să fie compatibile cu sistemele operare Windows 7 și superioare. Componenta digitală va fi stocată pe un CD și va fi disponibilă pe platforma www.manuale.edu.ro. Această formă electronică a manualului școlar va cuprinde forma pdf a conținutului variantei tipărite, la care se adaugă exerciții interactive, jocuri educaționale, animații, filme și simulări care îl vor ajuta pe copil să înțeleagă mai ușor unele noțiuni.
Variantele digitale vor putea fi folosite fie ca manuale propriu-zise, dar și ca portofoliu de lucrări personale sau caiet de notițe. O altă noutate pe care o aduc manualele propuse de Ministerul Educației o reprezintă prezența pe pagina de gardă a manualului a numărului de telefon european 116 111, de asistență pentru copii, ca urmare a acordului încheiat între Asociația Telefonul Copilului și Ministerul Educației Naționale.
Varianta digitală va putea fi folosită și ca portofoliu de lucrări personale sau caiet de notițe.
Elevii de clasa I vor avea manuale tipărite noi și manuale digitale, în format pilot, în anul școlar care începe în septembrie. Aceste manuale noi vor fi, pentru clasa I, la Comunicare în limba română, Comunicare în limba maternă și Matematică și explorarea mediului. Fiecare manual tipărit va avea câte două volume, iar manualele digitale vor avea jocuri și activități multimedia și vor trebui să fie compatib