Ultima zi a săptămânii trecute s-a încheiat cu un volum bun la Sibex, cifrat la peste 1.600 de contracte. Valoarea tranzacţiilor a fost 20,5 milioane de lei. Lichiditatea a fost una constant ridicată de-a lungul întregii săptămâni, astfel că totalul general pentru perioada 20-24 mai a fost de 9664 contracte, cel mai bun din luna în curs. De altfel, în şedinţa de miercuri 22.05 s-a consumat şi recordul de până acum din această lună, cu 2838 de contracte, iar joi volumul s-a reapropiat de acest nivel, prin 2727 de contracte încheiate. Vârf de lance al speculaţiilor a fost derivatul pe indicele Dow Jones, pe fondul fluctuaţiilor importante.
Jucătorii şi-au menţinut şi vineri interesul pentru plasamentele pe preţul futures al Dow Jones. Cu 1046 de contracte, pe scadenţa iunie acest produs şi-a revendicat rapid poziţia de top. Cotaţia indicelui pe acest termen a închis în scădere cu 13 puncte, la 15.270 de puncte. O doză de pesimism s-a resimţit şi pe piaţa din SUA, unde investitorii au pus în balanţă perspectivele creşterii economice în contextul în care FED va reduce eforturile de stimulare.
Perechea euro/dolar a atras vineri 334 de contracte pe scadenţa iunie, speculatorii continuând să se arate interesaţi de paritate. Euro a fluctuat mixt testând atât scăderile cât şi creşterile. În cele din urmă, moneda unică a închis pe plus, dar numai cu 0,01%, la o cotaţie în continuare sub pragul de 1,30, mai exact 1,2934 USD. Pe plan extern, euro a crescut iniţial faţă de dolar după ce datele privind industria din Germania au arătat că încrederea în mediul de afaceri german a crescut în mod neaşteptat în mai, plusând optimismul că cea mai mare economie a regiunii se îmbunătăţeşte. Ulterior, dolarul a recuperat, după ce creşterea peste estimări a comenzilor pentru bunurile de folosinţă îndelungată din SUA a alimentat speculaţiile despre reducerea stimulentelor monet