Ingrediente
- 6 ouă
- 3 linguri pudră de cacao
- esență de rom
- o jumătate pliculeț de praf de copt
- 200 g vișine fără sâmburi
- 6 linguri de făină
- 200 g zahăr
- fulgi de ciocolată (opțional)
Mod de preparare
Ouăle se separă, iar albușurile se bat până când se formează o spumă tare. Se adaugă zahărul și se mixează în continuare compoziția. Mai apoi, se adaugă gălbenușurile, esența de rom și praful de copt, iar după ce am amestecat și aceste ingrediente, adăugăm uleiul. Pudra de cacao și făina se toarnă "în ploaie" (treptat), amestecând cu un tel.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată în prealabil cu unt și făină ( puteți folosi și hârtie de copt), peste care se așează vișinele uniform și se presară fulgii de ciocolată.
Tava se bagă la cuptor la o temperatură medie (170 grade) și se lasă preț de 20-25 de minute.
Prăjitura se scoate și se lasă la răcit, și apoi se taie uniform.
Poftă bună!
Ingrediente
- 6 ouă
- 3 linguri pudră de cacao
- esență de rom
- o jumătate pliculeț de praf de copt
- 200 g vișine fără sâmburi
- 6 linguri de făină
- 200 g zahăr
- fulgi de ciocolată (opțional)
Mod de preparare
Ouăle se separă, iar albușurile se bat până când se formează o spumă tare. Se adaugă zahărul și se mixează în continuare compoziția. Mai apoi, se adaugă gălbenușurile, esența de rom și praful de copt, iar după ce am amestecat și aceste ingrediente, adăugăm uleiul. Pudra de cacao și făina se toarnă "în ploaie" (treptat), amestecând cu un tel.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată în prealabil cu unt și făină ( puteți folosi și hârtie