Uneori, atunci când nu ştie cum să rezolve o problemă ori când vreo decizie pe care o ia este nepopulară sau pur şi simplu proastă, USL se face că uită că este la Putere şi adoptă un comportament de opoziţie. Şi PSD şi PNL se trezesc din când în când să critice nişte situaţii pe care le generează exact Puterea: fie Parlamentul, fie Guvernul, fie vreo instituţie de stat. Şi asta în contextul în care controlează autoritar tot ceea ce ţine de vreo decizie luată la nivelul statului.
Ultima situaţie de acest gen este „nebunia" creată de Casa de Sănătate cu somaţiile de plată pentru contribuţii fie aberante, fie inexistente, fie pur şi simplu uitate de omul simplu. Şi mai presus de asta este umilinţa la care sunt supuşi contribuabilii, obligaţi să se înghesuie cu sutele sau cu miile la câteva ghişee ori trimişi după fel de fel de adeverinţe din care să rezulte că au sau nu de plată sumele imputate.
"După opinia mea, atitudinea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este una care te lasă perplex, în condiţiile în care este un abuz de lege, iar cetăţenii sunt aduşi în continuare la Casele judeţene de Sănătate. Opinia mea ca profesionist este să consulte un avocat ori pur şi simplu să facă o acţiune la instanţa de judecată". Ai putea spune că declaraţia aparţine vreunui politician din Opoziţie, care nu are în principiu alte pârghii în afară de a le da sfaturi oamenilor afectaţi de vreo decizie proastă a guvernării. De fapt, declaraţia a fost făcută, deunăzi, de purtătorul de cuvânt al PSD Brăila, Doru Damian, „întărită" de cea a senatorului PSD Ion Rotaru: „Există preocupare pentru a găsi o soluţie, dar n-am în momentul acesta nici varianta pe care o vede CNAS-ul sau ministerul şi nici un proiect clar".
Este cât se poate de adevărat că „nebunia" are la bază, în primul rând, o legislaţie emisă de Guvernul Boc. Însă despre aceste preveder