Liceele cu profil tehnologic vor avea în anul şcolar următor, la nivelul judeţului Vrancea, mai multe locuri disponibile pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, decât liceele cu profil teoretic. Astfel, la nivel de judeţ au fost alocate în total 3.136 locuri pentru clasa a IX-a, însemnând 112 clase. Dintre acestea, doar 42 de clase sunt pe filieră teoretică, care însumează 1.176 de elevi. Vor fi 63 de clase pe filieră tehnologică, în care ar urma să înveţe 1.764 de elevi. Pentru filiera vocaţională, oferta şcolară pentru anul 2013-2014 cuprinde 7 clase de a IX-a, cu un total de 196 elevi.
Astăzi sau cel mai târziu miercuri vor fi tipărite broşurile cu oferta educaţională din licee pentru anul şcolar viitor, astfel ca toţi absolvenţii de clasa a VIII-a să ştie spre ce unitate de învăţământ să se îndrepte. Această broşură va fi înaintată şi Ministerului Educaţiei Naţionale.
Diriginţii claselor a VIII-a trebuie să organizeze în această perioadă întâlniri cu părinţii, în care să discute despre opţiunile individuale ale fiecărui elev. Este important ca fiecare elev să completeze pe lista personală de înscriere la liceu un număr cât mai mare de unităţi de învăţământ, pentru a fi sigur că va fi repartizat. Repartiţia la licee se face computerizat, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la Evaluarea Naţională şi nu poate fi contestată.
Cert este că toţi copiii vor fi admişi, indiferent de media obţinută. „Conform metodologiei, fiecare diriginte are obligaţia de a organiza şe-dinţe cu părinţii pentru a fi instruiţi conform metodologiei de admitere la liceu. Fiecare candidat va fi informat că trebuie să completeze un număr suficient de opţiuni pentru a fi repartizat la unul din licee”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.
Înscrierile elevilor la liceele cu profil vocaţional au debutat încă de ieri şi vor conti