* Conducerea hotelului: "Detaliile pentru executarea hotărârii judecătoreşti vor fi stabilite pe cale amiabilă"
Una dintre aripile hotelului Ambasador din Bucureşti a fost retrocedată foştilor proprietari, după 14 ani de procese în Instanţă. "Imobilul compus dintr-o suprafaţă de teren de 520 mp şi o clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru (partea dinspre Garajul Ciclop), a fost scos de sub naţionalizare prin admiterea irevocabilă a acţiunii în revendicare şi redobândit în natură, se arată într-un comunicat transmis de Casa de Avocatură "Zamfirescu Racoţi & Partners".
Acesta precizează: "Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de SC Ambasador SA, AVAS şi Ministerul Finanţelor Publice) soluţia pronunţată încă din anul 2003 de către Tribunalul Bucureşti, Secţia a III-a Civilă şi confirmată de către Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, în anul 2012. Drept consecinţă, SC Ambasador SA a fost obligată să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul menţionat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador".
Potrivit comunicatului, hotelul a fost edificat între anii 1937-1939, fiind proiectat de către proprietar, arhitect de profesie.
Antoniu Obancia, unul dintre avocaţii care i-au reprezentat pe moştenitori, ne-a explicat: "Chiar dacă s-a implicat, ca specialist, în proiectarea ambelor aripi, doar aceasta despre care vorbim (n.r. partea retrocedată) a aparţinut arhitectului Arghir Culina. Cealaltă aripă, construită în oglindă, a aparţinut unui domn Mihăilescu, iar după naţionalizare a fost atribuită unui minister. Prin metoda privatizării, ambele clădiri au fost preluate de SC Ambasador".
Societatea Comercială