După controversele legate de contractul încheiat de Municipalitatea timişoreană, pe 14 ani, pentru semnalizarea rutieră din Timişoara, Primăria Timişoara a recunoscut că nu deţine o evidenţă a indicatoarelor rutiere montate în Timişoara, deşi toate au fost realizate din bani publici. Acţiunea de inventariere, demarată de Primărie nu a dus, până acum, la niciun rezultat concret.
“Sperăm să nu dureze şi inventarierea 15 ani”
La ultima şedinţă a Consiliului Local, conducerea Primăriei Timişoara a fost din nou interpelată pe tema inventarierii semnelor de circulaţie din Timişoara, iniţiate de Primărie după izbucnirea scandalului legat de semnalizare în municipiu, în ideea că se va constata ce este montat în plus. “În urmă cu trei luni cred că foarte bine intenţionat aţi dispus un control legat de semaforizare şi semnalizare şi totul a rămas în ceaţă. Sperăm că nu durează 15 ani, cât contractul”, au transmis Executivului consilierii locali P.D.-L. “Am primit iarăşi un răspuns curios – pe o singură stradă s-au demontat 40 de semne de circulaţie. Fiind 1.100 de străzi în Timişoara, dacă presupunem că ar fi în plus doar zece semne de circulaţie o stradă, am ajunge la 10.000. Ce se întâmplă? Sunt interesante pentru bugetul oraşului unu - două milioane de euro sau nu?”, a întrebat în acest context consilierul local P.D.-L. Simion Moşiu.
Răspunsul primarului Nicolae Robu nu a lămurit: “Pot să vă spun că este în curs de introducere pe inventar, pentru că din păcare nu a existat aşa ceva. La Serviciul Transporturi, operaţiunea este făcută, documentaţia este predată către Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse, care este singura abilitată să gestioneze elemente de patrimoniu şi care, cu implicarea unui expert autorizat, conform prevederilor legii, va lua în inventar absolut tot ce există pe străzi, în maniera cea mai ser