Sindicatele din mine-energie susţin punctul de vedere al Fondului Proprietatea, potrivit căruia Laurenţiu Ciurel ocupă ilegal funcţia de manager privat al CE Oltenia. Firma de recrutare a selectat patru nume pentru această funcţie, pe baza CV-ului, care ar fi trebuit să intre la proba de interviu, ceea ce nu s-a întâmplat.
Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat ieri că acum înţelege de ce Complexul Energetic Oltenia nu are contracte bilaterale pentru vânzarea de energie. „Nu este o conducere legitimă. Au aruncat vina pe ANRE, pe strategia Guvernului, pe salariaţi, sindicate, pe vreme, pe Dumnezeu, pe eoliene, fel de fel de variante“, a spus Condescu la Radio Infinit. Complexul Energetic Oltenia are doar şase contracte bilaterale.
În fapt, numirea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de manager privat la CE Oltenia este contestată în instanţă de Fondul Proprietatea. Reprezentanţii Fondului afirmă că Ciurel nu a fost ales corect de firma Kienbaum. “Acum mi-am dat seama de ce nimeni nu vrea să încheie contracte comerciale cu CEO. Numirea conducerii a fost ilegală, ne-am convins şi susţinem acest lucru”, declară Marin Condescu.
Procesul Fondului Proprietatea se află pe rolul Tribunalului Gorj, iar următorul termen este 6 iunie. În fapt, FP a cerut Tribunalului Gorj să constate nulitatea absolută a hotărârii prin care Consiliul de Supraveghere a aprobat în 21 ianuarie numirea lui Ciurel. Reprezentaţii Fondului spun că firma de recrutare Kienbaum a înaintat o listă cu patru propuneri pentru acest post, care ar fi trebuit să treacă prin proba interviului. Consiliul de Supraveghere a respins interviul şi a decis că Ciurel este cel ales. După câteva luni bune în care Ciurel pare că face jocurile celor care urmăresc privatizarea pe nimic a complexului, sindicatele au decis să susţină ideea că acesta nu este legitim. @