Incercam fiecare dintre noi sa mancam alimente cat mai sigure si sa alegem ce este mai bun din ceea ce gasim.
In consecinta, este necesar sa stii sa alegi cele mai sanatoase variante dintre cele care iti sunt oferite de magazine. Iata care sunt 6 alimente pe care sa nu le mananci niciodata.
Rosiile sunt excelente pentru sanatate, acestea fiind cea mai buna sursa de licopen. In plus, rosiile conservate sunt chiar si mai sanatoase decat rosiile crude, pentru ca licopenul este activat prin fierbere. Dar nu cumpara niciodata rosii conservate in cutii de metal.
Conservele din metal sunt acoperite cu o pelicula care contine BPA, o substanta chimica deosebit de daunatoare, mai ales in urma contactului cu acidul din rosii si sucul acestora.
Nu rosiile sunt daunatoare, ci modul in care sunt stocate. Solutia este sa cumperi mereu conserve in borcane de sticla sau in containere de carton, scrie Yahoo Health.
Spre deosebire de unt, care este fabricat din produse de origine animala, margarina este facuta din ulei vegetal. Margarina si alte alimente din aceeasi categorie contin grasimi trans, care cresc riscul inflamatiilor si deterioreaza membrana celulelor, fapt care creste riscul bolilor cardiovasculare, cancer, boli degenerative, cresterea in greutate si cresterea nivelului colesterolului rau.
Solutia este sa eviti margarina.
Alimentele bogate in omega 6 sunt sanatoase doar daca se pastreaza un raport de unu la unu cu omega 3. Evita produsele de patiserie foarte bogate in omega-6 si alti acizi grasi. Adauga mereu in alimentatie surse de omega 3 sau surse de grasimi bogate in omega-3, cum ar fi nuca de cocos, nuca, uleiul din seminte de struguri si uleiul de masline.
Evita aluaturile pufoase de patiserie inghetate si pe cele gata preparate care contin cantitati foarte mari de omega 6.