La 29 de ani, aripa batavă a fost vedeta istoricei finalei germane jucate pe pămînt britanic. Gol şi pasă decisivă la Londra, MVP-ul fantasticei partide de pe Wembley.
La Picadilly Circus, fanii Borussiei au dat acele timpului înapoi. Cîţiva fani au la gît fulare de la finala din 1997, cînd "galbenii" au învins cu 3-1 Juventusul lui Lippi şi Del Piero. O grămadă de tricouri din acei ani cu "Die Continentale" pe piept. Plus o mulţime de copii ale trofeului cel mare, care din staniol, care din plastic, care din aluminiu. Superstiţia e valabilă peste tot în lume. Sînt şi tricouri retro, cu anchior şi bătute de ani, de pe vremea lui Marcel Răducanu. Lipsesc pozele de la nunta bunicilor. VIDEO: Vezi AICI rezumatul Finalei Ligii Campionilor!
Amiralul Nelson, "îmbrăcat" în alb şi roşu
Londra e dominată de tricourile galbene. "Cîţi sînt fără bilet?", întreb un neamţ care cere o liră să faci poză cu o copie a Cupei Campionilor. "Peste 10.000". "Şi de la Munchen?". "Tot cam atît". Asta crede el. În realitate, erau 100.000. Fanii lui Bayern au dat buzna în Trafalgar Square. Statuia amiralului Nelson e îmbrăcată într-un cordon roşu, pare şi mai maiestuoasă.
Munchenezii sînt mai inventivi. O "fraulein" care aduce bine la faţă cu Claudia Schiffer, dar mult mai puţin la corp, e îmbrăcată în costum tradiţional bavarez numai în alb şi roşu. Doar pantofii sînt albastru deschis. Peste cîteva ore, cînd la fantastica festivitate de deschidere au fost desfăşurate cearceafurile cu siglele celor două echipe, va veni şi explicaţia: Bayern are pe emblemă nişte romburi albastre.
Faliment la "bursa neagră"
Pasarela care leagă staţia de metrou Wembley Park de intrarea pe arena care a costat 1 miliard de euro e vie. "Galbenii" par şi aici mai mulţi. Surpriză la cît se oferă pe un tichet "la negru". Sau nici o surpriză. Mereu preţurile vehiculate înainte sînt o