Pedeapsa fostului preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, condamnat în februarie 2012 pentru corupţie, a fost micşorată de la şapte ani la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia de astăzi a Instanţei Supreme este una definitivă. În 2009, judecătorul Rebegea a fost suspendat din magistratură.
Instanţa a admis recursurile declarate de Dumitru Rebegea, Iosefina Pilică, Eugen Martin, Irina şi Zamfir Sandu şi totodată a casat decizia Curţii de Apel Bucureşti din acest dosar.
Astfel, instanţa a redus pedeapsa lui Rebegea de la şapte ani de închisoare cu executare la cinci ani şi jumătate.
În cazul complicei sale - avocata Pilică -, instanţa a redus pedeapsa acesteia la patru ani de închisoare cu executare.
În cazul Irinei Sandu, judecătorii au redus pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare la doi ani cu suspendare, fiind micşorat şi termenul de încercare, de la şase ani la cinci ani.
Şi în cazul lui Zamfir Sandu, pedeapsa a fost redusă de la trei ani cu executare la doi ani, în vreme ce, în cazul lui Eugen Martin, s-a dispus micşorarea pedepsei de la trei ani cu suspendare la doi ani cu suspendare, cu un termen de încercare redus de la cinci la patru ani.
Dumitru Rebegea, condamnat de judecătorii CAB în februarie 2012
În februarie 2012, fostul preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a fost condamnat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare pentru corupţie.
El a fost însă achitat pentru acuzaţia de favorizare a membrilor clanului Ghenosu.
Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pedepse cu închisoare pentru fostul magistrat şi pentru complicii acestuia, judecătorii condamnându-i pe aceştia doar pentru faptele de corupţie, respectiv dare şi luare de mită, dar nu şi pentru favorizarea interlopilor din clanul Ghenosu.