TIMIȘOARA. Centrul Cultural German Timişoara organizează împreună cu restaurantul Belvedere o după-amiază dedicată „laturii culinare” a Germaniei. În forma unui spectacol de gătit, Birgitt Claus prezintă ceea ce este actual în cultura culinară în Germania, vorbind în acelaşi timp despre aspectele culturale ale bucătăriei germane, iar la sfârşit oferă publicului o degustare. În cadrul demonstraţiei de gătit, va avea loc o lectură din lucrările autorilor germani care s-au preocupat cu acest subiect culinar.
Evenimentul va avea loc miercuri, 29 mai, la ora 18:30 la Restaurantul Belvedere (în interiorul hotelului Timişoara – str. Mărășești nr 1 – 3). Pentru în a putea participa la eveniment este necesar să vă înscrieţi la următoarea adresă de email: r.popa@ccgtm.ro.
În călătoria culinară prin Germania, Birgitt Claus poartă publicul prin următoarele subiecte:
- „Unificarea națională prin cratiţă” – ciorba de cartofi a Împăratului Wilhelm.
- „Propriul cuptor are valoarea aurului” – despre rolurile din bucătărie.
- „Necesitatea este mama inventivităţii”– bucătăria germană după război.
-„Pe frontul de vest – ceva nou” – două state germane, două bucătării germane.
-„Nici Negerkuss, nici Mohrenkopf”–Mâncaţi politic corect.
În anul 1998, Birgitt Claus a înfiinţat compania „Eßkultur” („Obiceiuri culinare”), pe baza cunoştinţelor ei personale privind alimentaţia sănătoasă şi diferitele aspecte legate de subiectul mâncării, fiind o nutriţionistă cu o mare bucurie de a găti şi interesată ce cultură şi artă. În concepţia ei, importantă nu este doar servirea unei mâncări sănătoase şi savuroase, ci de asemenea introducerea contextului cultural.
Evenimentul are loc în limba germană.
TIMIȘOARA. Centrul Cultural German Timişoara organizează împreună cu restaurantul Belvedere o după-amiază dedicată „laturii culinare” a Germaniei. În