RÃSPUNS Toate sperantele pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Husi se îndreaptã spre o finantare din cadrul POS-T 2014 – 2020, dupã ce, în acelasi program, dar din 2007 – 2013, acest proiect important pentru huseni a beneficiat doar de realizarea întregii documentatii (studiu de fezabilitate, documentatie de atribuire, etc). A dat aceste lãmuriri ministrul Dan Sova, ca urmare a interpelãrii formulate pe aceastã temã, de cãtre senatorul dr. Nelu Tãtaru.
Ministrul Sova a precizat cã “executia variantei ocolitoare a municipiului Husi este propusã în cadrul POS-T 2014 – 2020″. Acesta a mai arãtat cã, în cadrul POS-T 2007 – 2013, prin contractul de finantare, s-a realizat doar “Pregãtirea pentru constructia variantelor de ocolire Stei, Alesd (Sud si Nord), Miercurea Ciuc, Gheorghieni, Bistrita, Husi”, nu si executarea lucrãrilor. Pe 25 septembrie 2009, CNADNR-ul a semnat contractul de ” Asistentã Tehnicã pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Proiectului Tehnic, Detaliilor de Executie si a Documentatiei de Atribuire pentru varianta de ocolire Husi”. Valoarea totalã a contractului a fost de 1.258.170 lei, iar firma care a câstigat licitatia a fost TRAPEC SA. Acestea sunt datele tehnice ale problemei, însã, dincolo de ele, husenii asteaptã înfãptuirea acestui obiectiv extrem de important pentru oras. Din datele prezentate de ministrul pentru Proiecte de Infrastructurã si Investitii Strãine, Dan Sova, proiectul va primi finantare pentru executie, în cadrul POS-T 2014 – 2020.
Documentatia e fãcutã, mai rãmâne doar executia soselei de centurã!
“Pentru noi este important ca membrii Guvernului sã sustinã realizarea acestui proiect si sã cunoascã importanta sa în zonã, mai ales din perspectiva oamenilor care trãiesc aici si care suportã zi si noapte un trafic infernal, pe lângã casele si apartamentele lor. De aceea a fost important sã ad