Mister în New York poate fi găsit la orice pas, dar Grand Central Terminal, celebra staţie din oraşul est-american, are două cu adevărat memorabile.
Misterioasă la staţia Grand Central Terminal este linia 61 care face legătura între staţie şi Waldorf-Astoria, un hotel care se regăseşte la doar cinci străzi distanţă. O legătură între cele două locuri este cunoscută încă din 1929, dar şinele niciodată nu au fost folosite pre mult, scrie iO9. Pe linia 61, cei de la GCT au ţinut constant un tren disponibil pentru situaţiile de urgenţă.
Franklin Roosevelt, preşedintele SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a folosit cel puţin o dată soluţia aceasta de rezervă. Iar în general acolo era ţinută maşina sa, una antiglonţ şi aceasta putea fi dusă direct într-un lift de la Waldorf Astoria. Totuşi, acesta era scopul practic pentru mai marii SUA, dar linia 61 era şi destinaţie de distracţie.
Un magazin de haine din Boston a ţinut un eveniment monden, dedicat modei, spre finalul anilor '40, iar Andy Warhol, artistic Pop Art american, a folosit linia 61 pentru o petrecere la mijlocul anilor '60. Nu este cert însă dacă Warhol a avut permisiunea să facă asta. Iar în anii '90, locul a devenit principala atracţie pentru oamenii fără casă din New York. Cu ei misterul s-a cam încheiat.
Camera secretă de sub Grand Central Terminal
Tot sub staţia principală din New York există şi camera M42 care pe vremuri adăpostea unităţile de conversie a curentului electric pentru trenurile care ajungeau sau plecau din GCT. Aici, convertoarele transformau curentul alternativ în curent direct necesar pentru a pune trenurile în mişcare. Aceste convertoare erau fragile, însă, şi cel puţin în Al Doilea Război Mondial, germanii au plănuit să le distrugă pentru a tăia liniile de alimentare pentru soldaţii americani.
Mister, însă, în cazul camerei M42, spre