Pe locul în care a avut loc tragicul accident de circulaţie, poetul a realizat, în memoria fiului său, o fântână, care acum face parte dintr-un restaurant. Zona este cunoscută de către toţi gorjenii ca «Fântâna lui Coşbuc», dar puţini ştiu că aici a murit singurul copil al poetului.
În faţa fântânii, Ion Vârţanu, patronul restaurantului, a am plasat o placă comemorativă cu fotografia lui Alexandru Coşbuc. În prezent, acesta vrea să amenajeze o terasă în jurul fântânii şi doreşte să înlocuiască placa comemorativă.
Patronul restaurantului a căutat să afle totul despre evenimentul în care a decedat fiului George Coşbuc şi chiar a fost în Bistriţa Năsăud, la Casa Memorială George Coşbuc». Acesta ne povesteşte cum s-a întâmplat accidentul: „Alexandru Coşbuc se afla într-o maşină Mercedes Torpedo Benz, împreună cu Alexandru Stâlpeanu, un latifundiar din Teleorman, proprietarul maşinii, probabil singura care circula în vremea respectivă pe drumurile Gorjului. Cei doi se întorceau de la vila din Tismana, unde George Coşbuc se retrăgea de multe ori ca să scrie poezii. Alexandru Coşbuc avea 19 ani şi era student. Acesta fusese chemat în armată şi urma să ajungă la Drobeta Turnu Severin, unde a fost recrutat. Maşina a lovit un bolovan mai mare şi maşina s-a răsturnat. Alexandr Stâlpeanu a murit pe loc, iar Alexandru Coşbuc a fost rănit grav. A fost transportat cu o căruţă la spitalul din Târgu Jiu, dar a murit pe drum. George Coşbuc a fost foarte afectat de acest eveniment şi a ridicat o fântână în amintirea singurului său copil“. După aceste eveniment nefericit, George Coşbuc nu a mai putut să scrie vreo poezie şi, după trei ani, a murit.
Fântâna nu a avut apă o lungă perioadă
Fântâna nu a mai avut apă o lungă perioadă de timp. „Fântâna nu este pe lista monumentelor istorice. Din anul 1977 nu a mai avut apă, dar m-am ocupat de renovarea