Medicul Vadim Beţişor a fost trimis în judecată de procurori. Ancheta în cazul său a durat aproximativ o săptămână, timp în care nici măcar recursul formulat de doctor la decizia de arestare preventivă pentru 15 zile nu s-a judecat. Recursul are termen astăzi, la Curtea de Apel Galaţi.
În actul de sesizare a instanţei se arată că medicul de 33 de ani a luat mită pe 18 mai. Procurorii spun că doctorul Vadim Beţişor, care la data respectivă era de gardă la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, ar fi pretins şi primit de la denunţător suma de 500 de lei, în două tranşe. Medicul a fost chemat să constate decesul unei femei din comuna Ţifeşti. Femeia murise în locuinţa soacrei sale, din Boloteşti. Familia l-ar fi rugat pe medic să elibereze certificatul medical constatator al decesului mai repede. Procurorii spun că deşi intra în îndatoririle sale de serviciu, medicul ar fi pretins bani de la familia defunctei.
Iniţial, denunţătorul a mers la SAJ, în seara zilei de 18 mai, în jurul orei 18.00, şi i-a dat medicului 200 de lei, dar acestuia nu i-ar fi convenit suma, dându-i de înţeles că ar mai trebui ceva. După ce a plecat de la sediul SAJ, fiul femeii decedate a mers direct la poliţie şi a povestit ceea ce i s-a întâmplat. În seara aceleiaşi zile a fost organizat flagrantul. Denunţătorul a mers din nou la sediul SAJ, cu încă 300 de lei pentru medic. Beţişor a fost reţinut, iar a doua zi a primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile. Împotriva acestei decizii, medicul a formulat recurs. Pe parcursul cercetărilor, Beţişor a recunoscut parţial fapta, susţinând că a primit banii, dar nu că i-a pretins.
Înainte de a fi arestat preventiv, medicul Vadim Beţişor lucra cu contract de muncă la Spitalul Municipal Adjud, iar cu contracte de colaborare la SAJ şi Spitalul Militar.
Medicul Vadim Beţişor a fos