Judeţul Gorj pare a avea un potenţial energetic nebănuit. Pe lângă clasicele termocentrale, parte a Complexului Energetic Oltenia, şi hidrocentralele Hidroelectrica, în Gorj au fost dezvoltate proiecte pentru producerea energiei electrice în centrale eoliene, despre care GorjDomino a relatat, în exclusivitate în numerele trecute, dar şi parcuri fotovoltaice.
Prezentaţi de autorităţi drept investitori strategici în zonele în care şi-au amplasat celulele fotovoltaice, „băieţii deştepţi” care primesc sume consistente de la statul român sub formă de certificate verzi nu şi-au arătat niciodată faţa.
Cehii au investit în fotovoltaice, în Gorj
Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice TRANSELECTRICA a dat, pentru acest an, avize pentru intrarea în Sistemul Energetic Naţional a patru parcuri fotovoltaice amplasate pe teritoriul judeţului Gorj.
Sora lui Surupăceanu, proprietară de parc fotovoltaic
Anul trecut, Transelectrica şi-a dat aviz pentru intrarea în sistem a unei centrale fotovoltaice la Turburea, investiţia aparţinând firmei Solar King SRL din Tg-Jiu. Despre această societate nu se cunosc prea multe date însă pare strâns legată de o alta, având în vedere amplasamentul panourilor fotovoltaice. Investiţia Solar King este amplasată în Poiana 1, comuna Turburea, iar cea a Sigtex SRL Tg-Jiu, în Poiana 2, aşa cum sunt denumite amplasamentele în situaţiile aflate la Transelectrica. Prima firmă deţine un parc a cărui capacitate este de 3 MW, iar parcul Sigtex va furniza în sistem 4 MW. Această din urmă societate îi are ca asociaţi pe Simona Elisaveta Schafen, o gorjeancă domiciliată în Bucureşti, şi pe Delia Georgiana Cambrea, sora fostului deputat PSD, Mugurel Surupăceanu.
Judeţul Gorj pare a avea un potenţial energetic nebănuit. Pe lângă clasicele termocentrale, parte a Complexului Energetic Olte