Aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata, a anuntat, marti, directorul institutiei, Ion Smeeianu.
Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar, a spus Smeeaianu.
Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.
"Contractul colectiv, valabil zece ani, pana in 2018, da numeroase posibilitati sindicatului de a ingreuna actul decizional si managerial in societate si de a emite rezistenta la restructurarea personalului", a comentat Smeeianu, in cadrul unei conferinte de presa. "Aceasta s-a dovedit prin recentele proteste din mai, fata de deciziile de restructurare. Protestele au fost ilegale si au fost percepute negativ de catre potentialii cumparatori", a adaugat el.
Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a anuntat Smeeianu.
Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.
"Potentialii investitori au cerut un ragaz sa vada ce decizii ia statul roman privind cresterea atractivitatii si sa vada implicatiile acestor decizii si noile implicatii fiscale asupra procesului (de privatizare - n.red.)", a adaugat Smeeianu.
4.000 de angajati, disponibilizati
Potrivit lui Smeeianu, au fost disponibilizati prin decizii de sanctionare disciplin