Veşti bune pentru autorităţile comunelor sălăjene care încă mai cred că extracţia cărbunelui ar putea fi reluată în Sălaj, un exemplu fiind comuna Chieşd.
Asta în condiţiile în care, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că în maximum două săptămâni Guvernul va elabora actul normativ privind redeschiderea minelor închise sau aflate în conservare. „La Ministerul Economiei suntem într-o amplă acţiune de a redeschide extracţiile de la Remin, Moldomin, Moldova Nouă, de a lărgi extracţiile de la CupruMin şi de a da o legislaţie nouă. Cred că în maxim două săptămâni, Guvernul va elabora actul normativ prin care să permită deschiderea minelor închise sau aflate în conservare”, a spus Vosganian, la dezbaterile din Camera Deputaţilor. În ceea ce priveşte taxa de cogenerare şi certificatele verzi, el a spus că aceasta a fost abordată frontal, pentru a nu diminua competitivitatea din energie. Ministrul a subliniat că în foarte scurt timp Guvernul va găsi o soluţie şi în privinţa acestei chestiuni. Vosganian a precizat că problemele din industria minieră se datorează lipsei unui proiect naţional. Sălajul a fost unul dintre cele mai importante centre miniere din România din care s-a ales praful. Eficienţa energetic scăzută a cărbunelui, datoriile uriaşe şi lipsa pieţei de desfacere a făcut ca industria minieră sălăjeană să se ducă de râpă deşi în subteran există încă, potrivit specialiştilor, zăcăminte importante.
Veşti bune pentru autorităţile comunelor sălăjene care încă mai cred că extracţia cărbunelui ar putea fi reluată în Sălaj, un exemplu fiind comuna Chieşd.
Asta în condiţiile în care, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că în maximum două săptămâni Guvernul va elabora actul normativ privind redeschiderea minelor închise sau aflate în conservare. „La Ministerul Economiei suntem într-o amplă acţiune de a redeschide extrac