Dacă Valeriu Iftime şi Cornel Şfaiţer s-au implicat financiar şi au reuşit să ducă echipa FC Botoşani în liga I, alţi oameni de afaceri susţin sportul individual.
Omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru a început anul trecut o colaborare cu CS Botoşani pentru susţinerea din punct de vedere financiar al halterofilei Bianca Molie. Până acum i-a asigurat sportivei condiţiile necesare de pregătire începând de la echipament şi până la medicamentaţia, plus premierile.
Între timp, Gheorghe Ciubotaru s-a decis să se implice şi mai mult şi îşi doreşte ca împreună cu mai mulţi oameni de afaceri de pe plan local să îi susţină pe sportivii botoşăneni care au şanse de a concura la Jocurile Olimpice din Brazilia.
„Dacă există performanţă, toţi vom fi fericiţi şi vom avea motive să ne bucurăm. Mai important decât contractul meu de sponsorizare este ceea ce poate să aducă el. Am nevoie de conducerea Clubului Sportiv. Eu nu cunosc acest mecanism al performanţei în sport, antrenori, preparatori fizici, psihici, ce înseamnă alimentaţie corectă, refacere. Trebuie un plan cu acţiuni concrete, cu oameni care sunt implicaţi şi cu bugete. În final trebuie să ieşim mult deasupra a ceea ce gândim astăzi că înseamnă o sponsorizare. Într-un plic, punem nişte bani şi dăm sportivului. Asta este partea cea mai simplă. Să facem extrem de profesionist. Când am trecut la seniori, lucrurile se schimbă. Să ne pregătim pentru etapa asta încă de acum”, a spus Gheorghe Ciubotaru.
Mai mult, omul de afaceri spune că trebuie găsite soluţii pentru a păstra în Botoşani sportivii şi antrenorii de valoare. A făcut referire în mod direct la Constantin Urdaş, antrenorul secţiei de haltere de la CS Botoşani, cel care nu beneficiază de cele mai bune condiţii, nici măcar pentru cazare.
„De ce să nu păstrăm în Botoşani un antrenor bun? Dacă vrem ca judeţul ăsta să fie la un moment dat în