Emisiune de gătit sau de meltenit? Trei chefi sau trei bucătari? Vom vedea în continuare.
Îmi place „Master Chef”. E cu haleală, iar eu am copilărit în anii ’80, când auzeam de carne doar în fața blocului, la fotbal. Dar sunt și chestii care nu-mi plac la „Master Chef”. De exemplu…
Juriul. Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Nu le contest valoarea de bucătari, pentru că n-am auzit de ei ca bucătari. Dar, pentru niște bucătari, mănâncă prea multă fasole și asta se simte la fiecare emisiune. Știu, ăsta e formatul internațional, așa trebuie să fie ei, duri. Păi da, duri, nu melteni.
În primul rând, faza cu „chef”, cu pronunția atât de dragă românilor – „șef”. Concurenții sunt obligați să se adreseze membrilor juriului cu „chef”: chef Cătălin, chef Sorin, chef Florin. De câte ori îi aud cu „șef” în gură, mă gândesc la secretara care se udă toată că are carte de vizită cu assistant manager și la femeia de serviciu care e operator mop la departamentul Hygiene. Băi, șefilor, sunteți bucătari și nu vreți să pricepeți că nu e nimic rău în asta!
Tratament cosmetic cu ciorbă de perișoare
Apoi, atitudinea. Cătălin Scărlătescu, bucătarul negricios și chel, are o atitudine de interlop. Probabil că la el în cartier toacă ceapa cu sabia ninja și bate șnițelul cu bâta de baseball. Cât despre concurenți, pe-ăștia îi înjură profesionist și zvârle cu farfuriile în ei ca un ninja cu steluțele. Sorin Bontea, bucătarul negricios și uscat, nu expiră aer, ci rășini. Din cauza excesului de rășini, de câte ori gustă din vreun preparat, îi vine să verse. Dar el n-ar vărsa ca toți oamenii, cu fața schimonosită de durere și greață, nu, el ar borî indignat. În fine, Florin Dumitrescu, băcătarul bucălat, cu pletuță de licean. Ăsta mă enervează cel mai tare. Pletuța de licean se explică prin faptul că e aproape licean, adică are doar 24 d