UPDATE:În prezent, Ministerul Sănătăţii are blocat un singur cont, cel de la Banca Comerială Română, prin care se fac anumite plăţi pentru deplasările în străinătate ale personalului MS, achitarea carburantului pentru maşinile care deservesc ministerul şi alte facturi minore, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii remis România liberă.
"Ca urmare, informaţia apărută privind blocarea fondurilor Sănătăţii sau ale ministerului este neconformă cu realitatea. Activităţile ministerului se realizează în principal prin Trezorerie, iar acest cont nu se poate bloca. Ca urmare, pacienţii nu sunt afectaţi de această decizie a instanţelor judecătoreşti. De asemenea, precizăm că, unităţile spitaliceşti au contracte de finanţare cu casele de asigurări de sănătate, ca urmare nici aceste unităţi nu sunt afectate.
Firma care a cerut în instanţă recuperarea unor datorii de la Ministerul Sănătăţii a avut contract cu ministerul pentru realizarea unor servicii de ghiduri arhitecturale şi inginereşti cu finalizare. În 2009 şi 2010, după ce au fost primite, conducerile Ministerului Sănătăţii din acei ani nu au plătit, iar firma a acţionat instituţia în instanţă, iar acum a cerut executarea silită. În prezent, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii poartă negocieri cu firma pentru micşorarea sumei de plată, mai precis pentru reducerea unor penalităţi", se mai arată în documentul citat.
_ _ _ _
UPDATE: Contactate de România liberă, surse din cadrul Ministerului Sănătăţii nu au putut confirma informaţia.
Pe de altă parte, au anunţat că ministrul Eugen Nicolăescu va ieşi cu un punct de vedere în cursul zilei de marţi.
_ _ _ _
Potrivit primelor informaţii, conturile Ministerului Sănătăţii au fost blocate pentru o datorie de 4,3 milioane de euro.
Se pare că datoria datează din 2008, din mandatul lui Eugen Nicolăescu în Guvernul condus d