Agenţii economici prezenţi cu produse alimentare la Festivalul Românesc, desfăşurat în week-end, la Iaşi, pe strada Sarmisegetuza, au fost luaţi în vizor de către comisarii ieşeni ai Protecţiei Consumatorului.
În urma unei verificări, derulată în zilele de 25 şi 26 mai, echipele de control, din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Regiunea Nord-Est Iaşi, au depistat o serie de nereguli la carnea folosită pentru prepararea unor produse. În total au fost controlaţi 12 operatori economici, fiind sancţionat un agent economic din cauza deficienţelor depistate la carnea de pui.
„S-a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 2.000 de lei şi un avertisment. Deficienţele constatate au fost în legătură cu afişarea preţurilor produselor expuse la comercializare (piept de pui) şi cu etichetarea acestora“, a declarat Marian Grigoraş, şeful CRPC Iaşi. Totodată, cu acest prilej, comisarii au desfăşurat şi activităţi de consiliere a operatorilor economici participanţi la evenimentul respectiv, aceştia fiind informaţi în legătură cu principalele obligaţii legale pe care trebuie să le respecte în vederea protejării drepturilor consumatorilor. Conducerea CRPC Iaşi a adăugat că în această perioadă la biroul de reclamaţii al instituţiei nu s-a înaintat nicio sesizare cu privire la produsele puse în vânzare în cadrul Festivalului Românesc de la Iaşi.
Agenţii economici prezenţi cu produse alimentare la Festivalul Românesc, desfăşurat în week-end, la Iaşi, pe strada Sarmisegetuza, au fost luaţi în vizor de către comisarii ieşeni ai Protecţiei Consumatorului.
În urma unei verificări, derulată în zilele de 25 şi 26 mai, echipele de control, din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Regiunea Nord-Est Iaşi, au depistat o serie de nereguli la carnea folosită pentru prepararea unor produse. În total au