Restituiri ale unor valori uitate
Între 30 martie şi 1 aprilie a.c. s-a desfăşurat, organizat de Primăria Sectorului 2 în Parcul Obor şi în incinta Primăriei, ediţia a IV-a a Târgului Anticarilor, prilej cu care a avut loc o paradă a costumului tradiţional românesc şi un concert al actorului-bard Tudor Gheorghe.
Numeroşii vizitatori, pasionaţii obiectelor de mult uitate, au putut admira, pe vechiul amplasament al Târgului Moşilor reprezentat de spaţiile Oborului de altădată, obiecte de artă de diferite genuri, cărţi, fotografii, costume vechi, numismatică, mărunţişuri fermecătoare. Gazde au fost primarul Neculai Onţanu, Mariana Georgescu, director relaţii publice, Ruxandra Garofeanu, consilier artistic.
Kitsch-ul şi „deşeurile“ s-au vândut cot la cot cu antichităţile de clasă. Piaţa de artă se maturizează singură, la tarabe şi în corturi
În perioada 2-4 mai, în Parcul Obor din faţa Primăriei Sectorului 2, a avut loc deja tradiţionalul Târg al Anticarilor, aflat la a şasea ediţie. 84 de corturi cu expozanţi, plus 13 spaţii din interiorul Centrului Administrativ au găzduit „coloratul“ eveniment. „Colorat“ pentru că, pe lângă obiecte vechi cu valoare de colecţie, puteau fi văzute şi cumpărate imitaţii chinezeşti cu pretenţii de original, falsuri diverse, kitsch-uri şi ustensile fără altă virtute decât aceea de a fi ruginite.
„Marfă proastă şi scumpă“, a catalogat cineva oferta expozanţilor. Obiecte pe care la Porte de Vanves, în Paris, le poţi cumpăra cu toptanul sau cu câţiva euro, la Târgul Anticarilor erau ofertate cu 50 sau chiar 100 de euro. „Ia uite, am avut şi eu asa ceva şi l-am aruncat la gunoi. Şi era mai bun ca ăsta!“, spunea o gospodină. Se referea la un fier de călcat cu cărbuni. Sau un bărbat între două vârste către soţie: „Ţi-am spus să nu i-o dai lu’ fiu-tău. Uite, e obiect de colecţie“. N-am înţeles l