Căpşunile sunt fructele vedetă ale acestui sezon. Studii recente au scos la iveala faptul că persoanele care includ în dieta lor aceste fructe, bogate în antioxidanţi. prezintă un risc mai scăzut de a suferi de afecţiuni cardiovasculare, diabet şi chiar diferite forme de cancer.
Fructe dulci şi aromate, căpşunile sunt un desert delicios, cu proprietăţi curative extraordinare. Nu numai că pot ajuta în curele de detoxifiere, dar reprezintă o sursă serioasă de vitamina C, E, B1, B2, B6 şi K.
Mai jos regăsiţi o REŢETĂ DE GEM DE CĂPŞUNI.
Ingredinte pentru REŢETA GEM DE CĂPŞUNI:
● 1 kilogram de căpşuni
● 1 kilogram de zahăr
● zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Pentru a realiza GEMUL DE CĂPŞUNI trebuie mai întâi spălaţi bine CĂPŞUNILE. Apoi, rupeţi codiţele şi tăiaţi fructele în bucăţi mai mici, aşezaţi-le într-un vas şi turnaţi zaharul peste ele. Vasul în care au fost puse fructele pentru GEMUL DE CĂPŞUNI se lasă peste noapte în frigider.
A doua zi puneţi căpşunile la fiert cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o. Lăsaţi-le la fiert la foc mic şi adunaţi din când în când spuma care se formează deasupra oalei.
Aveţi nevoie de trei borcane mici pe care trebuie să le spălaţi bine, să le limpeziţi în mai multe ape şi să le scufundaţi pentru câteva secunde într-un vas cu apă care fierbe, pentru a le steriliza.
La fel procedaţi si cu capacele. Scoateţi-le cu grija din apă şi lasaţi-le cu gura în jos pe un prosop curat, să se scurgă bine şi să se usuce.
După ce GEMUL DE CĂPŞUNI a fiert şi a scăzut pe jumătate, adăugaţi zeama de lămâie şi apoi opriţi focul. Pentru a verifica dacă GEMUL DE CĂPŞUNI a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin GEM DE CĂPŞUNI din oala în care au fiert fructele şi puneţi pe farfurie. Dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata.
Apoi, pun