Decontul care va fi oferit pacienţilor la externarea din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea fi instrumentul prin care să se stopeze trimiterea pacienţilor la farmaciile de peste stradă pentru a-şi cumpăra medicamentele, speră managerul unităţii.
Deşi eliberarea, la externare, alături de biletul de ieşire din spital, a unui decont privind cheltuielile ocazionate de perioada spitalizată este obligatorie pentru toate unităţile sanitare cu paturi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este, deocamdată, singurul din judeţ care va încerca să pună în mâna pacienţilor, de la 1 iunie, acest document. Măsura necesită schimbări în procedurile de lucru. Salariaţii de la Oficiul de calcul, opt la număr, vor lucra într-o singură tură, concentrându-şi activitatea în prima parte a zilei, astfel încât în cel mult două-trei ore să poată trimite pe secţie decontul generat în urma procesării datelor din foaia de observaţie. Ieri a avut loc o nouă întâlnire cu medicii şefi de secţie, au fost convocate şi asistentele şefe, astfel încât să se statueze regula ca cel târziu la orele 10.00 ale fiecărei zile foile de observaţie ale pacienţilor care urmează să fie externaţi să ajungă la oficiul de calcul. O altă temă pe care managerul a declarat că trebuie să o abordeze cu şefele personalului sanitar mediu din fiecare secţie ar fi comportamentul personalului faţă de pacienţi.
„E mult de muncă, se concentrează un pic activitatea, însă ceea ce ne propunem este nu doar o obligaţie legală, ci şi o măsură a respectului faţă de pacient. Evident că nu toată lumea a fost încântată de ce vrem să facem, pentru că va fi şi un control al pacientului, care vede ce medicamente spui că i-ai administrat şi, dacă e cazul, se sesizează că l-ai trimis să cumpere un medicament, deşi tu îl aveai. Cât despre comportament, este un subiect pe care îl abordez la fiecare întâlnire şi la care n