Dirijorul Christian Badea, iniţiatorul Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt, a cărui primă ediţie va avea loc în 2014, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că cel mai important lucru, în primul an, este ca evenimentul să îşi creeze "un caracter".
Dincolo de a crea "o colecţie de evenimente", Christian Badea îşi doreşte ca Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt 2014, a cărui primă ediţie va avea loc între 23 şi 31 mai, să aducă împreună publicul şi interpreţii de muzică clasică.
De altfel, festivalul a beneficiat de un concert inaugural, pe 24 mai, la Sibiu, sub bagheta maestrului Christian Badea. Publicul entuziast, adunat într-un număr impresionant la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu, a confirmat încă o dată interesul ridicat al sibienilor - şi nu numai - pentru muzica clasică.
Construit sub forma unei îmbinări perfecte între talentul şi entuziasmul tinerilor muzicieni din România, cu geniul unor nume celebre - precum Giuliano Carmignola, violonist de clasă mondială, şi dirijorul Christian Badea, aclamat în întreaga lume -, Concertul de gală de la Sibiu a reunit într-un program unic două dintre cele mai îndrăgite capodopere ale muzicii clasice. Publicul sibian s-a delectat cu un program excepţional, care a inclus "Anotimpurile", de Antonio Vivaldi, interpretate de Giuliano Carmignola împreună cu ansamblul baroc La Stravaganza, şi Simfonia "Jupiter" K. 551 de W. A. Mozart, prezentată de Mozart Kammerphilharmonie, condusă de Christian Badea, iniţiatorul festivalului şi preşedintele Fundaţiei Române pentru Excelenţă în Muzică.
Prezentăm interviul acordat MEDIAFAX de dirijorul Christian Badea, iniţiatorul Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt 2014:
Reporter: Când aţi înfiinţat Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică aţi spus că există în România an