Doreşti un desert pe gustul tău? Următoarul dulce acţionează ca un energizează după o masă copioasă. Ingredientul care-i oferă puterea specială este cafeaua. Iată cum trebuie să prepari blaturile pufoase şi crema delicioasă! Vei fi surprins de rezultat!
Ingrediente
Pentru blatul de cafea: 6 ouă, 250 g zahăr, 150 g făină, 2 linguri cafea instant, 1 praf de copt, esenţă de vanilie
Pentru blatul alb: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 vârf de sare, ½ plic praf de copt
Pentru cremă: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 1 plic praf de frişcă, 1 cutie mare de smântână grasă (25%) sau 1 cutie mascarpone, 40 g gelatin, 3 linguri de gem acrişor, 1 cană cafea slabă îndulcită
Pentru decor: 1 lingură pudră de cacao, miez de nucă, boabe de cafea
Preparare
Pentru blatul de cafea, mixezi gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi cafeaua dizolvată în 2 linguri de apă călduţă, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr.
Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort detaşabilă, tapetată cu folie specială de copt (ori unsă cu ulei şi tapetată cu făină) şi o coci la foc potrivit circa 35 de minute. După ce se rumeneşte, scoţi blatul pe un grătar şi îl tai în 2 felii orizontale.
Află reţeta completă pe clickpoftabuna.ro