Campania de depistare a onicomicozei, afecţiune de care suferă foarte mulţi ieşeni, s-a încheiat săptămâna trecută, iar medicii trag un semnal de alarmă asupra multitudinii cazurilor depistate.
În cele nouă zile de campanie, medicii au consultat gratuit aproximativ 200 de ieşeni, cu sau fără asigurare medicală. Ei au constatat că situaţia este îngrijorătoare, peste 80% dintre cei care s-au prezentat fiind infestaţi cu onicomicoză. Toţi cei care au fost diagnosticaţi pozitiv au primit o schemă de tratament şi o reţetă, iar dermatologii promit că vor mai organiza astfel de campanii în această vară.
„Urmează să facem astfel de campanii cât de curând, deoarece ieşenii au fost extrem de receptivi. Au venit şi la două zile după ce s-a încheiat campania pentru consult“, a precizat dr. Laura Solovăstru, şeful Clinicii de Dermatologie, din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“.
Onicomicoza este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale unghiei, la nivel mondial, care afectează aproximativ 18% din populaţie. Deşi nu este o boală care să pună în pericol viaţa pacientului, onicomicoza constituie o importantă problemă de sănătate publică din cauza răspândirii sale, a impactului negativ important asupra stării generale şi a morbidităţilor asociate. Boala poate fi depistată uşor, datorită schimbării culorii unghiilor, prin pierderea transparenţei şi îngroşarea lor sau prin desprinderea de vârful degetelor şi caracterul sfărâmicios. Medicii spun că în ultima perioadă au apărut foarte multe metode noi de tratament, fiind posibilă şi utilizarea unor lacuri de unghii speciale. Tratamentul acestei afecţiuni durează între şase şi nouă luni, în funcţie de gravitatea şi stadiul bolii.
Campania de depistare a onicomicozei, afecţiune de care suferă foarte mulţi ieşeni, s-a încheiat săptămâna trecută, iar medicii trag un semnal de alarmă asupra multitudinii cazurilor dep