În prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii, direcţia dominantă de pe piaţa Sibex a fost una ascendentă. Excepţie făcea cotaţia futures a aurului, metalul nobil depreciindu-se. După sincopa de luni, când volumul a fost unul foarte redus, pe fondul inactivităţii market-makerilor, lichiditatea dădea semne de revenire, numărul contractelor fiind, la ora 17.00, de peste 700 cu o valoare de aproape 10 milioane de lei. Aşadar, speculatorii au revenit pe piaţă odată cu redeschiderea pieţei americane.
Liderul ca volum era derivatul pe indicele DJIA, având simbolul DEDJIA_RON. În ceea ce priveşte cotaţia Dow Jones estimată de participanţii de pe piaţa sibiană, aceasta a urmărit futures-ul din SUA, unde s-au consemnat aprecieri înainte de publicarea unui raport privind încrederea consumatorilor şi după ce datele au indicat că preţurile caselor au crescut în martie cel mai mult, raportat la ultimii şapte ani. La Sibex, numărul contractelor DEDJIA_RON pe scadenţa iunie era de 538 iar cotaţia era estimată la 15.459 de puncte, în creştere cu nu mai puţin de 141 de puncte.
Derivatul pe cursul de schimb euro/dolar a reintrat la rândul său în jocul speculativ, şi atrăgea 57 de contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia euro se aprecia cu 0,12% şi era estimată la 1,29350 USD. Pe acest segment se mai tranzacţiona şi perechea euro/yen japonez pe scadenţa iunie. Euro se aprecia faţă de yen câştigând peste 1% şi valorând 132 de yeni. Moneda din ţara soarelui răsare s-a depreciat şi pe plan extern după ce preţurile acţiunilor din Japonia au avansat, ca urmare a declaraţiilor Prim-Ministrului Shinzo Abe, care a declarat că Banca Centrală a Japoniei poate adăuga stimulente economice dacă este nevoie să susţină revigorarea economică.
Pe piaţa aurului lichiditatea era la rândul său într-o uşoară ascensiune, observându-se 22 de contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa iunie