• declară primarul Iordache de la Ocnele Mari
Bazinele de apă sărată de la Ocniţa şi parcul care le înconjoară sunt construite în anul 1900 de către colonelul Dianu, care a amenajat spaţiul turistic şi a realizat captarea apelor dintr-un bazin aflat în incinta băilor, de unde se pompau atât pentru bazinul ştrandului, cât şi pentru duşurile existente in în acelaşi complex turistic. „Spre deosebire de ştrandul de la Ocnele Mari, ştrandul de la Ocniţa nu este construit pe o veche gură de ocnă. Din această cauză, apele de-aici sunt mai concentrate în săruri minerale, în special în clorură de sodiu”, declară primarul Petre Iordache.
Există spaţiu de campare în interiorul bazei
Ştrandul Ocniţa de astăzi este un complex turistic format din căsuţe de odihnă, bungalouri, camere cu baie, duşuri si corpuri sanitare, un restaurant şi două bazine de înot cu apă sărată. Complexul dispune de două parcări foarte încăpătoare si spaţiu de campare în interiorul bazei. Înconjurată de un parc de arbuşti în centrul localităţii Ocniţa, baza de tratament oferă turiştilor posibilitatea de tratament cu nămol şi apă sărată. Ca posibilitate externă de tratament, la trei km se află punctul turistic „Salina Ocnele Mari”, în care se pot face tratamente pentru o gamă variată de afecţiuni respiratorii. Restaurantul propriu aşteaptă turiştii cu băuturi de toate felurile şi mâncăruri gătite la preţuri accesibile. Meniul zilei este la un preţ foarte bun şi conţine feluri de mâncare pe gustul tuturor.
• declară primarul Iordache de la Ocnele Mari
Bazinele de apă sărată de la Ocniţa şi parcul care le înconjoară sunt construite în anul 1900 de către colonelul Dianu, care a amenajat spaţiul turistic şi a realizat captarea apelor dintr-un bazin aflat în incinta băilor, de unde se pompau atât pentru bazinul ştrandului, cât şi pentru duşurile existente in în acelaşi complex t