* Cloşcă a cerut în instanţă realizarea unei expertize care să stabilească valoarea prejudiciului creat ca urmare a faptului că nu a fost pus în posesie cu terenurile din Piaţa "Concordia"
Halucinantul proces iniţiat de controversatul om de afaceri Simion Cloşcă, în care cere despăgubiri de la Pieţe şi municipalitate pe motiv că nu s-a putut folosit mai bine de un an de terenul din Concordia, a ajuns la un nou nivel. Un expert aflat la dispoziţia Judecătoriei Brăila urmează să calculeze la punct şi virgulă eventualul prejudiciu prin nerealizare de venituri suferit de Cloşcă. Plângerea iniţială depusă la instanţă face referire la un prejudiciu estimat la circa 2,5 miliarde de lei vechi, însă expertiza ce urmează a fi făcută va stabili suma exactă. "Suntem parte în proces alături de CLM, iar juriştii noştri au luat deja legătura cu expertul numit de judecător urmând să prezentăm documentele cerute de acesta pentru a-şi putea realiza lucrarea", ne-a declarat Costică Bălan, directorul general al Administraţiei Pieţelor.
Următorul termen în dosar este programat pentru începutul lunii iunie, când se aşteaptă concluziile din raportul expertului.
Interesant de punctat este faptul că procesul a fost iniţial lansat în 2010 la Judecătoria Brăila, numai că aceasta şi-a declinat competenţa către Tribunal. Într-un final şi acesta-şi declină competenţa. În acest context, fiind în faţa unui conflict negativ de competenţă, dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Galaţi care a stabilit că Judecătoria va soluţiona dosarul.
În acest dosar reclamanţi alături de Cloşcă mai apar soţia acestuia, Nina Cloşcă, dar şi revendicatorii terenurilor din piaţă, mai precis Rugină Paraschiva, Găidău Carmen Cornelia, Rugină Victor Aurel, precum şi Zanet Elena şi Zanet Ioan. De cealaltă parte, pârâţi sunt primarul municipiului, Aurel Simionescu, Co