Două tancuri T55 au fost aduse de la Târgovişte în Ştrandul din Tudor Vladimirescu şi vor sta acolo până când vor fi mutate la intrarea în Piteşti.
Cele două tancuri vor fi amplasate în zona Războieni - Craiovei şi în Parcul Prundu, menirea lor fiind aceea de a ne aduce aminte de tradiţia militară în acest domeniu a Piteştiului, aici existând şi o unitate specială în acest sens. Autorităţile din Dâmboviţa inteţionau să realizeze un muzeu al comunismului în clădirea de la fosta unitate militară de lîngă Gara Târgovişte, unde au fost împuşcaţi în 1989 soţii Ceauşescu, iar Primăria a făcut demersuri în acest sens de mai bine de un an la Ministerul Apărării pentru a obţine avizele necesare. Acum. Ele,însă au ajuns în municipiul nostru. „Sunt douătancuri de 33 de tone în stare actuală, iar 36,5 tone echipate. Suntcelemaiprodusetancuri din lume. ÎnbazaHotărâriiGuvernului nr. 237/27.03.2012, s-a decistransmitereaunorbunuri mobile, proprietateprivată a statului, din administrareaMinisteruluiApărăriiNaţionaleînadministrareaunorconsilii locale, înspeţăPrimăriaPiteşti. Tancurilesuntdemilitarizate, adică nu mai au nicimotoare, niciechipament de luptă. În HG se specifică: „Preocupareaanumitorautorităţi locale pentruamenajareaunormonumentecomemorative s-a concretizatînsolicităriprivindtransmitereaunorbunuri mobile aflateînproprietateaprivată a statului, din administrareaMinisteruluiApărăriiNaţionale, înadministrareaconsiliilor locale, învedereaexpuneriistatice a acestoraîncinsteaeroilorneamului“, a precizatdirectorulServiciului Public de Exploatare a Patrimoniului, ConstantinZichil.
T-54 şi T-55 au reprezentat o serie de tancuri principale de luptă proiectate în Uniunea Sovietică. Seria de tancuri T-54/55 este cel mai numeros tanc din istorie. Numărul total de vehicule construite variază între 86.000 şi 100.000 de tancuri. Tancurile T-54/55 au fost înlocuite de T-62, T